Zalmmousse

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Zalmmousse Bereidingwijze

STAP 1 Breng de bouillon met de tomatenpuree aan de kook en bind met wat maïszetmeel. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water, knijp ze uit en roer ze door de bouillon. Breng op smaak met cayennepeper, citroensap en Noilly Prat. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. STAP 2 Mix in de keukenrobot de gestoomde zalm met 100 g van de gerookte zalm. Mix er de lauwe bouillon door. STAP 3 Klop de room half op. Klop het eiwit tot sneeuw. Spatel de room en daarna het eiwit door het mengsel. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. STAP 4 Schep of spuit de zalmmousse in glaasjes. Garneer met reepjes gerookte zalm, zalmeitjes, dille en een blaadje witlof.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Gerookte Zalm
  • 100 Gr Gestoomde Zalm
  • 3 Dl Visbouillon
  • 4 Gelatine Blaadjes
  • 2 Dl Room
  • 2 Eiwitten
  • 3 El Citroensap
  • 1 El Noilly Prat Of Droge Sherry
  • 1 Tl Tomatenpuree
  • Maizena
  • Cayennepeper
  • Dille
  • Witlof
Probeer ook eens...