Zeetong Met Een Kalfsjus Met Morilles En Gesmolten Ganzenlever
Aantal personen: 4 » Keuken: Fusion » Geplaatst door: Boudewijn Woudsma » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWel de gedroogde morilles de dag van tevoren in de sherry. Breng de kalfsfond aan de kook en voeg de morilles toe. Zet van het vuur en laat dit 3 uur trekken. Snijd de morilles klein en zet ze weg. Kook de kalfsfond in tot de gewenste hoeveelheid. Peper en zout de zeetongfilets mimimaal 2 uur van tevoren. Bak de zeetongfilets in ruim geklaarde roomboter, besprenkel ze met een beetje citroensap en leg op het laatst een plakje ganzenlever op de zeetong zodat deze kan smelten op de tong. Verwarm de borden goed voor. Maak een spiegeltje van de jus en leg hierop de zeetong en de morilles er om heen.
- 8 Zeetongfilets
- 500 Ml Kalfsfond
- 6 Verse Morilles
- Stukje Ganzenlever
- Citroen