Kalkoen Stoofvlees

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Kalkoen Stoofvlees Bereidingwijze

Smelt een klontje boter en bak hierin het vlees mooi aan, kruid met peper en zout. Voeg de ui en knoflook toe en laat even meestoven. Blus met het bier en breng aan de kook. Doe nu ook de stukjes wortel, laurier, salie, chilipeper en rozemarijn in de pan, draai het vuur zachter en laat sudderen tot alles boterzacht is. Voeg enkele minuten voor het einde de chorizo toe en laat de saus even inkoken zonder deksel. Verdeel in diepe borden en werk af met wat verse peterselie. Dit is een nogal pikant gerecht! Wie het liever zachter heeft laat de chilipeper en chorizo uit het ingrediënten lijstje.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Kalkoen, In Hapklare Brokken (filet, Bout...)
  • 1 Flesje Bruin Bier 33cl
  • 1 Ui
  • 2 Knoflookteentjes, In Stukjes
  • 6 Mooie Wortelen, In Stukjes Van 2cm
  • 4 Salieblaadjes
  • 1 Laurierblaadje
  • 1 Takje Rozemarijn
  • Chilipepertje, In Z'n Geheel
  • Pikante Spaanse Chorizo, In Plakjes Van 1 Cm
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...