Rosbief Met Bordelaise
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruid het vlees met peper en zout en bak het mooi aan in schuimende boter, draai het vuur laag en laat onder deksel in zo'n 20 à 30 minuten gaar worden naar smaak. Doe de gepelde sjalotten in de keukenrobot en maal ze fijn. Bak de spekjes krokant aan in boter en voeg vervolgens de gemalen sjalotten toe. Blus met de wijn en de runderfond en breng op smaak met peper, zout en tomatenpuree. Voeg ook de tijm en laurier toe en laat zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten, verwijder de takjes tijm en het laurierblaadje. Haal het gare vlees uit de pan en laat even rusten onder alu-folie. Giet de bordelaisesaus bij het aanbaksel van de rosbief laat even inkoken, werk af met de peperbolletjes. Snij het vlees tenslotte in mooie plakjes, schik op warme borden en lepel de saus erover.
- Rosbief Van Zo'n 500 G
- 4 Sjalotten
- 150 Gr Spekjes
- 3 Takjes Tijm
- 1 Laurierblaadje
- 2.5 Dl Rode Wijn
- 2 Dl Runderfond
- 1 El Tomatenpuree
- 1 El Rode Peperbolletjes
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout