Aardappelcake Met Cranberries
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeKook de aardappels in ca 20 minuten gaar in water zonder zout. Knijp ze door een pureeknijper en voeg het griesmeel toe. Rasp de schil van de sinaasappels. Splits de eieren. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Bereiding Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eierdooiers met de suiker en sinaasappelrasp tot een luchtige crème. Meng daar het aardappelmengsel en de cranberry’s door. Klop de eiwitten met een beetje zout in een vetvrije kom met een vetvrije garde of mixer heel stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het aardappelmengsel en doe het beslag in het cakeblik. Bak de cake in ca 1 uur gaar en bruin.
- 500 Gr Aardappels, Geschild
- 50 Gr Griesmeel
- 2 Sinaasappels
- 4 Eieren
- 150 Gr Suiker
- 150 Gr Gedroogde Cranberry’s