Aardappels Met Laurierblaadjes Uit De Oven

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Boudewijn Woudsma » Type: Meer van het type: Anders

Aardappels Met Laurierblaadjes Uit De Oven Bereidingwijze

Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze om de halve centimeter (of iets minder) in. Let op, je snijdt de aardappels dus niet helemaal door, maar je maakt inkepingen tot bijna de onderkant. Goed opletten dus! In iedere inkeping doe je een (half) blaadje laurier. Verwarm de boter en olijfolie in een diepe koekenpan, pers het teentje knoflook erboven uit en laat deze een half minuutje meewarmen. Rol dan de aardappelen voorzichtig door het vet en leg dan de aardappelen in een ovenschaal. Giet het olijfolie-botermengsel over de aardappelen en gaar ze in een voorverwarmde oven van ca 200 gr in 40 min gaar. Hoe kleiner de aardappels en hoe dunner de plakjes hoe sneller de aardappels gaar zijn. De aardappels hoeven niet helemaal zacht te worden, maar mogen juist een beetje knapperig zijn. Strooi voor het serveren het zout over de aardappels.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Rode Aardappelen
  • 1 Teen Knoflook
  • Flinke Klont Roomboter
  • Flinke Scheut Olijfolie
  • Veel Laurierblaadjes
  • Grof Zeezout
Probeer ook eens...