Appelmoes Met Gember En Walnoten
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder 
het klokhuis. Schil de gember en snijd het stukje in vieren. Doe de appels met de gember, de wijn en de citroenschil in een pan en kook de appels in circa 20 minuten zachtjes gaar. Verwarm de oven voor op 200˚ C. Giet eventueel overtollig water af, verwijder de gember en de citroenschil en stamp de appelmoes samen met 150 gram suiker grof. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker. 
Vermeng de walnoten met de bruine suiker, het piment en het gemberpoeder. Vet een ovenschaal 
(of kleine ovenschaaltjes) in met 10 gram boter. Verdeel de appelmoes over de bodem en schep 
er het eiwitschuim over. Bestrooi met het notenmengsel en kleine vlokjes boter Bak nog circa 
20 minuten in het midden van de oven. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
- 1 Kg Goudrenetten
- 1 Stukje Gember Van 
circa 1 Cm
- 1 Dl Witte Wijn
- Stukje Citroenschil
- 225 Gr Suiker
- 2 Eiwitten
- 10 Walnoten, Gepeld
- 30 Gr Bruine Suiker
- Halve Tl Pimentpoeder
- Halve Tl Gemberpoeder
- 50 Gr Boter