Boerenkoolstamppot Met Spek
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Schenk een laag van ongeveer 3 cm water in een pan. Doe de aardappelen erin met een ˝ theelepel zout en leg de boerenkool erop. Breng het water aan de kook en kook het geheel op een laag vuur in circa 25 minuten gaar, met het deksel op de pan. Leg de rookworst in de gesloten binnenzak circa 15 minuten in heet maar niet kokend water. Bak ondertussen het spek knapperig in een droge koekenpan. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en stamp de boerenkool erdoor. Roer de jus, mosterd en nootmuskaat door de stamppot en breng de stamppot op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op de borden en serveer met een stuk worst en een plakje gebakken ontbijtspek. Lekker met piccalilly en Calvé mosterdsaus
- 1.5 Kg Aardappelen
- 750 Gr Panklare Boerenkool
- Unox Magere Rookworst
- 4 Plakjes Ontbijtspek
- Half Zakje Knorr Vleesjus
- 1 El Grove Mosterd
- Nootmuskaat