Branston Pickle

Aantal personen: 2 » Keuken: Anders » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Branston Pickle Bereidingwijze

Voor 4 potjes van 450 milliliter Schep alle ingrediënten in een grote (roestvrijstalen) pan door elkaar en breng alles aan de kook, schep regelmatig om. Laat de -groenten op zacht vuur ongeveer 1½ tot 2 uur zachtjes koken tot de koolraap gaar, maar nog wel knapperig is. Schep regelmatig om. Was de potten en deksels goed af met heet sodawater, spoel ze om met heet water en laat ze omgekeerd op een theedoek uitlekken. Vul de potten tot aan de rand met de pickle. Sluit de potten af en zet ze 5 minuten op hun kop. Keer de potten dan weer en laat de pickle afkoelen. Plak op elke pot een etiket met de naam en de be-reidingsdatum. Laat de pickle een tot twee weken staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Houdbaarheid: 2-3 maanden.

Boodschappenlijstje
  • 1 Winterwortel, In Kleine Blokjes
  • 500 Gr Koolraap Of Koolrabi, In Kleine Blokjes
  • 300 Gr Bloemkool, In Piepkleine Roosjes
  • 2 Uien, Gesnipperd
  • 2 Appels, In Kleine Stukjes
  • 1 Courgette, In Blokjes
  • 6 Zoetzure Augurken, In Blokjes
  • 4 Tenen Knoflook, Fijngehakt
  • 225 Gr Bruine
basterdsuiker
  • Sap Van 1 Citroen
  • 300 Ml Witte-wijnazijn
  • 1 El Worcestersaus
  • Mosterdzaad
  • Halve El Cayennepeper
  • Halve El Gemalen Piment
Probeer ook eens...