Calzoneddi

Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Calzoneddi Bereidingwijze

Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept. Was de spinazie en maak hem droog in de slacentrifuge. Snijd de spinazie grof. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn. Pel en snipper de knoflook. Snijd de ham in reepjes. Bereiding Verhit en scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en peper ca. 30 seconden. Voeg de spinazie toe en roerbak ca. 1 minuut tot de spinazie net geslonken is. Haal de pan van het vuur en schep er de ham en bloem doorheen. Verkruimel de gorgonzola erboven en schep erdoorheen. Verdeel het deeg in 16 stukjes en rol het uit tot cirkels van ca. 10 cm doorsnede. Leg op iedere pizzabodem 1 eetlepel van het spinazievulsel. Sla het deeg dubbel over de vulling heen en druk de randen goed vast. Frituur de calzoneddi 1-2 minuten in olie van 180°C, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer.

Boodschappenlijstje
  • Basisrecept Pizzadeeg
  • 250 Gr Verse Spinazie
  • Halve Rode Spaanse Peper
  • Knoflookteentje
  • 50 Gr Gekookte Ham
  • Bertolli Classico Olijfolie
  • 2 El Bloem
  • 75 Gr Gorgonzola
  • Bertolli Delicato Olijfolie (om Te Frituren)
Probeer ook eens...