Catalaanse Waterzooi
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de kip in grove stukken, hak de uien fijn. Laat de olie heet worden en bruin er de kip in, bestrooi met de gesnipperde ui. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een vijzel: de knoflook, noten, chocolade en eventueel de kippenlever. Snijd de tomaten in grove stukken en doe ze bij de kip, overgiet met de cava en laat even warm worden. Voeg vervolgens de visbouillon toe en breng aan de kook. Meng er nu ook de sauspasta onder, samen met twee blaadjes laurier, snuifje saffraan en een takje tijm. Bak de langoustines apart in een pan en voeg ze helemaal op het laatst toe aan de kip. Breng op smaak met zwarte peper en wat zout en werk net voor het opdienen af met wat peterselie.
- 1 Panklare Braadkip
- 1 Kg Langoustines Of Gamba's
- 2 Uien
- 250 Gr Tomaten
- 1 Knoflookbol
- 1 Glas Cava
- 10 Gr Pure Bittere Chocolade
- 20 Gr Amandelen & Hazelnoten
- 1.5 Dl Olijfolie
- 1 L Visbouillon, Mag Van Blokjes
- Laurier, Tijm, Peterselie, Saffraan
- 100 Gr Gebraden Kippenlever (optioneel)
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout