Groenten-gehaktballetjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Lennaert van Houtum » Type: Meer van het type: Anders

Groenten-gehaktballetjes Bereidingwijze

Snij alle groenten zo fijn mogelijk. Ik gebruikte een keukenrobot. Meng met het gehakt. Het is de bedoeling dat je de helft vlees hebt en de helft groenten. Iets minder groenten mag, maar als je meer groenten toevoegt, vallen de balletjes uit elkaar. Breng het mengsel goed op smaak met peper, zout, oregano en cayennepeper. Rol er met natte handen (dan kleven ze niet aan je vingers) balletjes van zo groot als een pingpongbal. Rol ze lichtjes door bloem en bak ze dan in olijfolie. Let op: het vuur mag zeker niet te hoog staan. De balletjes moeten echt minstens 20 minuten de tijd krijgen om te garen, anders blijven de groenten binnenin rauw. Draai ze voorzichtig enkele keren om.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Gemeng Gehakt
  • 1 Rode Ui
  • 1/2 Rode Paprika
  • 1/2 Courgette
  • 125 Gram Champignons
  • 2 Teentjes Knoflook
  • Een Bosje Peterselie
  • Zout En Peper
  • 1 Tl Oregano
  • Een Snufje Cayennepeper
  • Bloem
Probeer ook eens...