Chocolade Brûlée Met Banaan En Vanille-ijs
Aantal personen: 2 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeHalveer het vanillestokje in de lengte. Breng de slagroom met de melk en de vanille aan de kook. Haal de pan van het vuur. Breng een pan met water aan de kook. Splits de eieren boven 2 kommen, de eiwitten worden niet gebruikt. Schraap de chocolade met een scherp mes, zodat er schilvers ontstaan. Voeg 20 gram rietsuiker bij de eierdooiers in de kom en mix dit tot een romig mengsel. Schraap boven de melk het merg uit het vanillestokje. Voeg het melkmengsel al roerend geleidelijk toe aan het eidooiermengsel. Verhit het melkmengsel al kloppend "au bain marie", totdat het gaat binden. Haal de kom uit het water en roer de chocolade erdoor. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en laat deze crème in de koelkast circa 1 uur opstijven. Verwarm de oven voor op de grillstand. Pel de bananen, snij deze in plakjes en verdeel ze over de crème. Bestrooi de bananen met de rest van de rietsuiker. Plaats de schaaltjes circa 2 minuten vlak onder de grill, zodat de suiker karameliseert. Serveer de chocoladebrûlée met een bolletje vanille-ijs erop.
- Half Vanillestokje
- 45 Ml Slagroom
- 100 Ml Volle Melk
- 36 Eieren
- 45 Gram Pure Chocolade
- 50 Gram Rietsuiker
- 1 Banaan, In Plakjes
- 2 Bolletjes Vanilleijs