Witlofsoep Met Roquefort Kaas En Walnoten

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen

Witlofsoep Met Roquefort Kaas En Walnoten Bereidingwijze

Snijd de sjalot fijn, net zoals de witlof. Houdt de bovenste helft van 2 stronken apart. Smelt de boter in een soeppan. Laat de ui en de witlof even fruiten. Ze mogen niet kleuren, dus zet het vuur niet te hoog. Maak ondertussen 1 liter rundvleesbouillon klaar en schil de aardappel en snijd die in blokjes. Zodra de witlof zacht en glazig is, giet je de bouillon in de soeppan. Roer de creme fraiche erdoor en voeg de aardappel toe. Kook het op een matig vuur in ongeveer 15 minuten gaar. Ondertussen verdeel je de gehakte walnoot en de Roquefort over de vier borden. Snijdt de achtergehouden witlof extra fijn en verdeel deze over de vier borden. Zodra de soep klaar is, maak je hem mooi glad met de blender. Eventueel op smaak brengen met witte peper en zout, maar dat is waarschijnlijk niet nodig. Giet de soep in de borden et voila!

Boodschappenlijstje
  • 4 Flinke Stronken Witlof
  • 1 Liter Runderbouillon
  • 50 Gram Roquefort Kaas, Fijngesneden
  • 4 Walnoten, Gehakt
  • 1 Sjalotje
  • 200 Ml Creme Fraiche
  • 2 Kleine Aardappels
  • Eventueel Zout En Peper
  • Klontje Roomboter
Probeer ook eens...