Chocolade Notenlollies
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Martien Westrik » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeDoe de fijngehakte pure chocolade samen met de slagroom, de boter en de vanillesuiker in een steelpannetje en maak dit al roerende warm op het vuur. Als de chocolade helemaal is gesmolten, deze in een lage mengkom gieten en afdekken met plasticfolie. In de koelkast 30 minuten laten opstijven. Daarna uit de koelkast halen en de chocolademassa met de handmixer luchtig kloppen. Vervolgens met een lepeltje balletjes ter grootte van een flinke knikker uitscheppen op een plateau van vetvrijpapier. Weer even laten opstijven in de koelkast en er dan met een hand balletjes van rollen. Hierin steek je de stokjes die je vervolgens weer in de oase prikt. Als alle lollies zijn gemaakt, deze 30 minuten in de diepvries zetten. In de tussentijd de melkchocolade in de mengkom doen en deze in de pan zetten welke voor de helft gevuld is met water. Dit gaan we aan de kook brengen. Dan het vuur laag draaien. De chocolade met een houten lepl regelmatig omroeren totdat deze is gesmolten. De lollies stuk voor stuk, snel door de gesmolten chocolade halen en door de nougatine rollen. Ga zo door tot alle lollies zijn gedaan en laat ze nog samen 30 minuten in de vriezer opstijven.
- 1 Dl Slagroom
- 200 Gram Fijngehakte Pure Chocolade
- 400 Gram Fijngehakte Melkchocolade
- 10 Gram Boter
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 200 Gram Nougatine