Chocolademousse Met Kersen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze15 minuten Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een pan. Voeg 50 ml room toe. Smelt de chocolade al roerend op een zacht vuurtje tot een gladde saus ontstaat. Laat afkoelen. Klop in een kom de rest van de room stijf met 3 eetlepels suiker. Spatel de gesmolten chocolade er geleidelijk door tot alles goed gemengd is. Laat de mousse in de koelkast minstens 1 uur opstijven. Was de kersen en verwijder de pitten. Vermeng de kersen in een kom met 2 eetlepels suiker. Laat dit minstens een halfuur staan. Schep met een ijsschepper op elk bordje drie bolletjes chocolademousse en schik de kersen in het midden.
- 200 Gr Pure Chocolade
- 250 Ml Room
- 5 El Fijne Kristalsuiker
- 500 Gr Kersen