Kabeljauw Met Kruidenboter In Een Pakketje

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Kabeljauw Met Kruidenboter In Een Pakketje Bereidingwijze

Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in, dompel ze ca. 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verwijder eventueel het vel van de vismoten. Dep de moten droog met keukenpapier en wrijf ze, aan beide kanten in met zout en peper. Vet 4 grote stukken aluminiumfolie in met de boter en leg de moten erop. Verdeel de tomaat over de moten, bestrooi met de tijm en verdeel de in plakjes gesneden kruidenboter erover. Vouw de folie losjes om de vis en vouw de uiteinden stevig dicht. Bewaar de pakketjes tot gebruik in de koelkast. Afwerking: Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de vispakketjes op een bakplaat in het midden van de oven en laat ze in ca. 12 minuten gaar worden. Leg de pakketjes op de borden. Lekker met tuin- of sperziebonen en aardappelpuree.

Boodschappenlijstje
  • 4 Moten Kabeljauw (of Zalm) Van Elk 200 Gram
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 20 Gram Boter Voor Het Invetten
  • 1 Theelepel Tijm
  • 50 Gram Kruidenboter
  • 4 Tomaten
Probeer ook eens...