Courgette Pesto
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnij de courgettes in grote stukken. Doe ze 5 minuten in kokend water. Laat uitlekken en mix ze. Pel de teentjes knoflook en hak ze grof. Plet 5 hazelnoten fijn en rooster ze lichtjes zonder vetstof in een koekenpan. Leg ze daarna op een vel keukenpapier. Doe de rest van de noten in een keukenrobot, samen met de basilicumblaadjes, de knoflook en de olie en mix de bereiding tot ze lopend is. Doe er de parmesaan bij. Werk eerst de gemixte courgettes eronder, en dan de geplette noten. Geef bij deze pesto een paar sneden geroosterd volkorenbrood of kleine paarse artisjokken: iedereen kan dan zijn blaadjes in de pesto dippen. U kunt aan de pesto ook nog heel fijn geraspte wortelen toevoegen.
- 4 Kleine Courgettes
- 2 Knoflookteentjes
- 20 Hazelnoten
- 10 Basilicum Blaadjes
- 4 El Olijfolie
- 1 El Geraspte Parmezaanse Kaas