Flensjes Met Warme Appel En Kaneelijs
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzePannenkoekenmix in kom doen. Helft van melk toevoegen en met garde tot glad beslag roeren. Rest van melk en ei door beslag roeren. In koekenpan met anti-aanbaklaag klein klontje boter smelten. Dun laagje beslag over bodem van koekenpan laten uitvloeien en flensje aan beide zijden goudbruin bakken. Op zelfde wijze nog 3 flensjes bakken (rest van beslag wordt niet gebruikt). Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden. In koekenpan calvados, basterdsuiker, kaneel en 30 g boter al roerend zachtjes verwarmen tot mooie karamelsaus ontstaat. Appelpartjes in saus op zacht vuur in ca. 5 minuten laten garen. Flensjes over vier borden verdelen. Warme appel met saus over 1/4 deel van flensjes verdelen en flensjes voorzichtig in vieren vouwen. Op elk bord 1 bol kaneelijs scheppen. Direct serveren.
- 1 Zakje Portie Pannenkoekenmix (pak à 2 X 135 G Honig)
- 3 Dl Melk
- 1/ Ei
- 50 Gr Boter Of Margarine
- 2 Appels (goudrenet)
- 3 El Calvados
- 100 Gr Bruine Basterdsuiker
- 1 Tl Kaneelpoeder
- Kwart Bak Kaneelijs