Friese Uiensoep

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Friese Uiensoep Bereidingwijze

Kook drie eieren hard en laat ze afkoelen. Schil de uien en snij ze heel fijn. Laat een klontje boter in een pan smelten en bakt de gesneden uien erin. Doe er daarna een beetje bloem bij en roer dit om. Voeg de bouillon toe en roer goed om. Laat alles ongeveer vijf minuten op het vuur staan. Voeg naar eigen smaak zout, peper, nootmuskaat en een paar druppels azijn toe. Prak de vijf eieren fijn en verdeel ze over vier soepkommen, giet de uiensoep eroverheen en strooi er vervolgens een handje geraspte kaas overheen. Serveer de Sipelsop met stokbrood

Boodschappenlijstje
  • 5 Uien
  • 60 Gr Boter
  • 60 Gr Bloem
  • 1 L Vleesbouillon
  • 100 Gr Geraspte Kaas
  • Zout, Peper En Nootmuskaat
  • 1 Tl Azijn
  • 3 Eieren
  • Stokbrood
Probeer ook eens...