Gebakken Aubergine Met Mozzarella

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Magnus Agteresch » Type: Meer van het type: Salades

Gebakken Aubergine Met Mozzarella Bereidingwijze

Verdeel de aubergine in acht ronde plakken van gelijke grootte en dikte. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat minstens 10 minuten trekken. Dep de plakken aubergine vervolgens droog met keukenpapier. Verhit in koekenpan met anti-kleeflaag de Solo Vloeibaar. Laat daarin de aubergineplakjes mooi goudbruin en gaar bakken in tien minuten. Keer ze na vijf minuten om in de pan. Bedruip ze vervolgens met de balsemienazijn en bestrooi naar smaak met zout en peper. Laat de mozzarella uitlekken en verdeel in vier gelijke plakken. Schik op elk van de vier borden een plak aubergine met een paar basilicumblaadjes. Schik de mozzarella erop en bedek met de resterende aubergine. Tip: serveer met een fruitige witte wijn.

Boodschappenlijstje
  • Zout En Peper
  • 1 Aubergine
  • Mozzarella
  • 3 El Boter
  • 1/2 El Balsamico Aijn
  • 20 Blaadjes Bascilicum
Probeer ook eens...