Gegratineerde Oersters Met Tomaatjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Gegratineerde Oersters Met Tomaatjes Bereidingwijze

Steek de oesters één voor één open (zie tips). Schenk het vocht uit de oesters en leg ze in de schelp op een bakplaat. Verdeel de tomaat en de bieslook over de schelpen. Klop de slagroom halfstijf met de geraspte kaas en schep de room in de de oesters. Schuif de bakplaat 10 cm onder een hete grill en laat de oesters in enkele minuten licht kleuren en gaar worden. Tips: Een oestermes kunt u kopen in een kookwinkel. Het openen van oesters vergt finesse. Probeer in ieder geval de schelp heel te houden zodat er zo weinig mogelijk gruis bij de oester komt: Houdt de oester vast tussen een dubbelgevouwen theedoek, met de bolle kant onder. Steek het oestermes tussen de twee schelphelften. Schrap met het oestermes langs de vlakke schelp, zodat de sluitspier van de oester losgaat. Verwijder de platte schelp . Snijd nu de oester los van de onderste schelphelft en draai de inhoud in de schelp even om.

Boodschappenlijstje
  • 12 Verse Oesters
  • 2 Tomaten, In Blokjes (zonder Zaadjes)
  • 2-3 Eetlepels Fijngeknipte Verse Bieslook
  • 75 Ml Slagroom
  • 3 Eetlepels Geraspte Kaas
Probeer ook eens...