Gegratineerde Zalmfilet Met Kerrieroom

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Gegratineerde Zalmfilet Met Kerrieroom Bereidingwijze

bereidingstijd: 20 tot 35 minuten Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zalmfilets erop. Verkruimel de geitenkaas. Roer het kerriepoeder door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe. Strijk de kerrieroom uit over de zalmfilets en verdeel de geitenkaas en pijnboompitten erover. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder het hete grillelement en laat de zalmfilets in ca. 8 minuten lichtbruin kleuren en net aan gaar worden. Verwijder intussen de harde steeltjes van de waterkers. Schep de zalmfilets op vier warme borden, verdeel de waterkers eromheen en sprenkel de dressing erover. Lekker met krielaardappeltjes.

Boodschappenlijstje
  • 4 Zalmfilets (150 G Elk)
  • 100 Gram Zachte Geitenkaas
  • 3 Theelepels Kerriepoeder
  • 125 Ml Creme Fraiche
  • 25 Gram Pijnboompitten Of Gehakte Hazelnoten
  • 150 Gram Waterkers Of Veldsla
  • 2 Eetlepels Balsamicodressing (kant-en-klaar)
  • Zout En Peper
Probeer ook eens...