Tomatencappuccino

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: kooklust » Type: Meer van het type: Anders

Tomatencappuccino Bereidingwijze

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Schep de tomaten, paprikapoeder en kruiden erdoor en verwarm alles 2-3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep en wrijf de soep indien gewenst door een zeef om de velletjes en de pitjes van de tomaten eruit te halen. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en warm hem nog even goed door. Klop intussen de slagroom half stijf met wat zout en peper. Schep de tomatensoep in kopjes en schep de room erop. Strooi er peterselie over ter garnering.

Boodschappenlijstje
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 Stuks Kleine Ui
  • 6 Stuks Pomedori Tomaten In Stukjes
  • 1 Theelepel Paprikapoeder
  • 2 Theelepels Italiaanse Kruiden
  • 500 Ml Kruiden Of Vlees Bouillon
  • 100 Ml Slagroom
  • 2 Eetlepels Peterselie
  • Verse Peper
Probeer ook eens...