Gegrilde Auberginetimbaaltjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de aubergines in 1 cm dikke ronde plakken, de ‘kontjes’ niet gebruiken. Leg ze ongeveer 15 minuten in gezouten water en dep ze dan droog. Hussel ze om met wat olijfolie en bak ze in een grillpan aan beide kanten bruin. Af laten koelen en een beetje versgemalen peper en een paar druppels balsamico toevoegen. Snijd elke paprika in 5 wiggen, besprenkel ze met olijfolie en gril ze even in de pan. Voeg op het laatst een beetje knoflook uit de knijper en zout toe en laat afkoelen. Prak de geitenkaas fijn en breng op smaak met peper, tijmblaadjes en fijngeknipt bieslook. Vorm een rol en snijd daarvan 1 centimeter dikke plakken. Verhit in een pan met dikke bodem het tomatensap tot kookpunt en kook daarin de polenta, waaraan wat zout, kruiden naar smaak en een scheutje olijfolie is toegevoegd. Zacht laten pruttelen en goed roeren tot de polenta loslaat van de pan. Vorm een rol in zilverfolie. Snijd daarvan, als de polenta is afgekoeld, 1 cm dikke plakken. Stapel nu de ingrediënten op elkaar tot mooie timbaaltjes en steek bovenin een takje basilicum. Garneren met (zwarte) olijven en een drup olijfolie.
- 2 Lange Aubergines Van ± 5 Cm Doorsnede
- 2 Kleine, Bolle Rode Paprika’s
- 200 Gr Zachte Chčvre-kaas
- 200 Gr Polenta
- 6 Dl Tomatensap
- Olijfolie En Balsamicoazijn
- 4 Takjes Basilicum
- Zout En Versgemalen Peper
- Verse Tijmblaadjes
- Knoflook
- Bieslook
- Olijfjes Voor De Garnering