Geroosterde Maiskolven

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Elle Reefman » Type: Meer van het type: Anders

Geroosterde Maiskolven Bereidingwijze

Neem de maiskolven en leg ze 30 minuten in koud water. Daarna de maiskolven goed laten uitlekken in een vergiet. Ondertussen meng je de olie, oregano en peterselie in een kom, en zet het even weg. Haal van iedere maiskolf het blad eraf maar laat het onderaan vast zitten. Bestrijk de mais met het olie-kruidenmengsel wat je al klaar hebt staan. Vouw vervolgens de bladeren om de maiskolf terug, en maak de bovenkant vast met een touwtje. (let op: er zijn maiskolven waarvan de toppen zijn afgesneden, deze kun je dan het beste inpakken met folie.) Plaats de kolven in het midden van de bbq en met 12 tot 14 heb je geroosterde maiskolven. Tip: Draai ze halverwege om dan worden ze aan alle kanten mooi bruin. Haal de maiskolven van het rooster en verwijder voorzichtig de bladeren. Als laatste bestrooi je de mais met Parmezaanse kaas, zout en peper. Dan zijn ze klaar om te worden gegeten.

Boodschappenlijstje
  • 4 Stuks Maiskolven Met Blad
  • 4 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Eetlepel Gehakte Verse Oregano
  • 1 Eetlepel Gehakte Verse Bladpeterselie
  • Geraspte Parmezaanse Kaas
  • Zout En Peper
Probeer ook eens...