Gevulde Knolselderij

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Gevulde Knolselderij Bereidingwijze

Duurtijd: 50 min Bereidingswijze 1 Halveer de knollen. Schil ze en haal er met een parisiennelepeltje het vruchtvlees uit tot op 1,5 cm van de rand (of snij er met een scherp mesje voorzichtig zoveel mogelijk vruchtvlees uit en snij dat in blokjes). Zet de knollen naast elkaar in een ovenschaal, zodat ze mooi rechtop blijven staan. 2 Blancheer de bolletjes of blokjes knolselder met de doperwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken en goed uitlekken. 3 Meng met de ham en de peterselie. Vul er de gehalveerde knollen mee. 4 Schenk groentebouillon in de schaal tot de knollen voor 3/4 in de vloeistof staan. Dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven op 200° C. 5 Bestrooi met de gemalen parmezaan en laat enkele minuten bijkleuren onder de hete grill. Lekker met aardappelpuree tegelijk in de oven gegratineerd).

Boodschappenlijstje
  • 2 Middelgrote Knolselderij
  • 100 Gram (diepvries) Doperwtjes
  • 200 Gram Gekookte Ham
  • 5 Dl Groentebouillon
  • 1 Eetlepel Gehakte Bladpeterselie
  • 25 Gram Gemalen Parmezaanse Kaas
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...