Gevulde Parelhoen Met Abrikozen
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeSnij de helft van de abrikozen in stukjes, doe ze in een schaaltje en overgiet met de calvados, laat zo'n 30 minuten weken. Snipper de ui en doe deze in een vooraf ingeboterde ovenschaal. Meng de roomkaas met de geweekte abrikozen en vul hiermee de parelhoen, maak dicht met keukengaren of prikkers. Wrijf de parelhoen nog in met wat olijfolie en kruid met peper en wat zout, plaats op de gesnipperde ui in de ovenschaal, voeg er de rest van de abrikozen rond en giet er tenslotte nog 2 dl water rond. Plaats in een voorverwarmde oven van 200° gedurende zo'n 40 minuten. Neem de parelhoen en abrikozen uit de ovenschaal en hou warm, zeef het braadvocht en leng aan met de overgebleven calvados, laat even koken. Werk de saus (van het vuur) af met een klontje ijskoude boter er serveer rond de parelhoen, nog wat verse peterselie maakt dit gerecht af.
- Panklaar Parelhoen (1,5kg)
- 250 Gr Gedroogde Abrikozen
- Ui
- 100 Gr Roomkaas
- 2 El Calvados (kan Ook Met Cognac Of Armagnac)
- Boter En Olijfolie
- Verse Peterselie
- Peper En Zout