Griekse Kippensalade
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzePers de limoen uit, snij de kippenfilets in reepjes en doe ze in een diepe schotel met het limoensap, de paprika, de dragon en de geperste knoflook. Laat afgedekt 1 uurtje staan (koelkast). Laat de gedroogde tomaten uitlekken en hak ze fijn. Bak de kippenreepjes 10 min goudbruin in een stoofpan of wok op een matig vuurtje in olijfolie, roer meermaals om. Meng de yoghurt met de gehakte tomaten, peper en zout en roer deze door de kippenreepjes. Bak verder nog zo'n 5 min. op matig vuur. Spoel de kerstomaten en snij ze in schijfjes. Spoel ook de basilicum en de rucola en verdeel over de borden. Verdeel hier de kippenbereiding over en versier met de schijfjes kerstomaat, werk af met een snuifje sesamzaad en dien onmiddellijk op. Lekker met gebakken kleine aardappeltjes.
- 600 Gr Kipfilet
- 1 Limoen
- 2 El Versgehakte Dragon
- 1 Theelepel Paprikapoeder
- 1 Knoflookteentje
- 350 Gr Gedroogde Tomaten Op Olie
- 200 GR Griekse Yoghurt
- 1 Schaaltje Kerstomaten
- Verse Basilicum
- Rucola (notensla)
- Olijfolie
- Peper En Zout