Hartige Tartelettes

Aantal personen: 20 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Hartige Tartelettes Bereidingwijze

Voor 48 tartelettes Duurtijd: > 50 min 1. Kook of stoom de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen. 2. Bak de gesnipperde ui en knoflook glazig in een grote pan. Doe er het gehakt bij en bak tot het korrelig is. Voeg er dan de gezeefde tomaten, de wijn, de worcestershiresaus en de tijm aan toe. Laat 15 minuten sudderen tot alle vocht verdampt is. Doe er ten slotte de erwtjes en de gehakte peterselie bij. 3. Plet de aardappelen met de room en de eidooier. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree in een spuitzak met grote spuitmond. 4. Vul de taartbodempjes met gehakt en spuit op elk taartje een toefje puree. Zet ze enkele minuten in een op 200° C voorverwarmde oven, of tot de puree goudbruin kleurt. Serveer ze warm.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Rundergehakt
  • 3 Stevige Aardappelen
  • 30 Gram Diepvrieserwtjes
  • 2 Eetlepels Bladpeterselie
  • Ui
  • 2 Knoflookteentjes, Uitgeperst
  • 2.5 Dl Gezeefde Tomaten
  • 2 Dl Room
  • 1 Dl Rode Wijn
  • 1 Eidooier
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 2 Eetlepels Worcestershiresaus
  • Tijm
  • Peper En Zout
  • Nootmuskaat
Probeer ook eens...