IJstaart
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Snijd de koude margarine met twee messen door de bloem in heel kleine stukjes. Voeg lepel voor lepel het ijskoude water toe en druk de massa daarbij knedend met een hand samen tot een deegbal. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Was ondertussen het fruit en laat het goed uitlekken. Vet een platte taartvorm (22 – 24 cm) in met boter. Rol het deeg uit, op een met bloem bestoven aanrechtblad, zodat het iets groter is dan de te bekleden vorm. Bekleed de binnenkant van de vorm met het deeg, zorg dat het goed aansluit en snijd eventueel het deeg dat boven de vorm uitkomt eraf. Prik met een vork een aantal gaatjes in de deegbodem. Beleg de bodem met bakpapier en leg daarop kikkererwten (dit zorgt ervoor dat de bodem niet gaat rijzen). Bak de taart gedurende 10 minuten in de oven, verwijder de kikkererwten en bakpapier en bak nog eens 5 – 10 minuten totdat het deeg goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster. Vul de taart met bollen ijs en leg daarop en tussen het gemengde rode fruit.
- Voor Het Korstdeeg:
- 200 Gram Bloem
- 4 Theelepels Zout
- 100 Gram Koude Margarine
- 2-3 Eetlepels Ijskoud Water
- Voor De Inhoud:
- 1 Bak Rood Fruit Roomijs (Hertog)
- 500 Gram Rood Fruit (aardbeien, Bosbessen, Frambozen, Bramen, Rode Bessen)