Kabeljauw Met Botersaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBestrooi de stukken kabeljauw met 1 eetlepel zout en stop deze ca 2 uur in een plastic zak en leg ze in de koelkast. Snij de wortelen in kleine blokjes en kook ze met wat suiker. Kook de diepvries-erwten (doperwten niet koken). Doe de mais, worteltjes en erwten in 1 pannetje. Kook de aardappelen. Laat de kabeljauw in de roomboter in 15 minuten zachtjes garen. Maak ondertussen een mengsel van maizena met het water of de melk. Schep de kabeljauw uit de pan en maak met het maizenamengsel de boter tot een romige saus. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
- 4 Kabeljauwfilets
- 200 Gram Dop Erwten
- Blikje Mais
- 2 Wortelen
- Beetje Suiker
- 700 Gram Aardappelen
- 1 Eetlepel Zout
- 125 Gram Roomboter
- 1 Eetlepel Maizena
- Nootmuskaat
- Peper
- Half Kopje Water Of Melk