Kabeljauwfilet Omwikkeld Met Spek In Tomatensaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Kabeljauwfilet Omwikkeld Met Spek In Tomatensaus Bereidingwijze

Kabeljauwfilet ontdooien (indien nodig) tot kamertemperatuur. Een paar druppels citroensap erop sprenkelen en ca 5 minuten in laten trekken. Dit zorgt ervoor dat de kabeljauw straks niet helemaal uit elkaar valt. Aan beide zijden bestrijken met mosterd en de stukken vis in de plakken spek verpakken. Met de speknaad naar beneden in een met olie bestreken ovenschaaltje. Oven voorverwarmen op 200C. De vis 10 minuten in de voorverwarmde oven zetten. Uien en knoflook snipperen en in een pannetje (met een beetje olijfolie) glazig fruiten. De tomatensaus erdoor roeren en kort doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Apart van de vis serveren. Lekker met aardappelroosjes en groenten.

Boodschappenlijstje
  • 4 Stukken Kabeljauwfilet
  • 1 Eetlepel Mosterd
  • 200 Gram Ontbijtspek
  • 2 Uien
  • 2 Knoflookteentjes, Uitgeperst
  • 2 Dl Gekruide Tomatensaus
  • Zout, Peper, Olijfolie, Citroensap
Probeer ook eens...