Kalfsschenkel Met Knoflooksaus

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Kalfsschenkel Met Knoflooksaus   Bereidingwijze

Kruid de schenkels royaal met peper en wat zout en bak ze in lichtbruine boter aan. Strooi er de grof gehakte uien over, dek de pan af en laat even zachtjes stoven zodat de vleessappen uitlopen. Doe het deksel van de pan en laat het vocht inkoken zodat het vlees kan kleuren. Overgiet met de bouillon en voeg ook de grof gesneden tomaten en laurierblad toe, zet het deksel weer op de pan en laat in een uurtje boterzacht worden. Kook ondertussen de ongepelde lookteentjes in een half uurtje gaar, pel ze en wrijf ze door een zeef. Vermeng dit met de bloem en de room. Roer dit een 15 minuten voor gaartijd door de vleessaus en laat zonder deksel inkoken. Verdeel de gare schenkels over warme borden en lepel er de saus over, werk af met verse peterselie. Lekker met risotto.

Boodschappenlijstje
  • 2 Kalfsschenkels
  • 2 Uien
  • 6 Knoflookteentjes
  • 4 Grote Tomaten
  • 1 Laurierblaadje
  • 1 El Bloem
  • 1 Dl Room
  • 3 Dl Runderbouillon, Van Blokjes
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...