Kip-broccolitaart

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Kip-broccolitaart Bereidingwijze

Doe de volkorenmeel, bloem, Becel Dieet Olie en zout samen in een kom en kneed dit goed. Voeg onder het kneden geleidelijk het koude water toe en blijf kneden tot een stevig deeg ontstaat. Laat het deeg 30 minuten rusten op een koele plaats. Bereiding Snijd de gare kipfilet in stukjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze even in kokend water. Verdeel de sinaasappel in partjes. Verwarm de oven voor tot 200°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en doe het daarna in een ingevette springvorm van 24 cm doorsnede. Prik het deeg op een aantal plaatsen met een vork in en bak de bodem in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten voor. Meng intussen de maïzena met Becel voor de Koffie, de losgeklopte eiwitten en geraspte 30+-kaas. Maak het mengsel op smaak met foelie, kerrie en peper. Haal de voorgebakken bodem uit de oven en laat deze afkoelen (houd de oven op temperatuur). Verdeel de stukjes kipfilet over de bodem en leg de broccoliroosjes en de sinaasappelpartjes erop. Giet het mengsel erover en laat het wat tussen de vulling zakken. Bak de hartige taart in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin. Lekker met een frisse salade van veldsla.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gr Volkorenmeel
  • 100 Gr Bloem
  • 3 El Becel Dieet Olie
  • Zout
  • 1 Dl Koud Water
  • 160 Gr Gare Kipfilet
  • 200 Gr Broccoli
  • 1 Sinaasappel
  • 30 Gr Maizena
  • 0.5 Dl Becel Voor De Koffie
  • 3 Eiwitten
  • 150 Gr 30+ Kaas
  • Foelie, Kerrie, Peper
Probeer ook eens...