Kip-in-de-hoed
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi het vlees naar smaak met zout en peper. Smelt de boter in een pan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Snijd de gember en knoflook fijn. Voeg vervolgens de gember, knoflook, uitgelekte kersen, kerriesaus en crème fraîche toe aan het vlees en roer het geheel goed door. Laat het enkele minuten zachtjes pruttelen. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Bekleed een ingevette ovenschaal met de plakjes deeg, prik enkele gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel over. Schenk de vulling in de schaal en strooi er de geraspte kaas over. Maak van bladerdeeg een deksel dat iets groter is dan de vorm en leg deze op de vulling. Druk de randen goed aan. Een toepasselijke versiering voor dit ovengerecht is een kippetje van bladerdeeg. Rol wat restjes bladerdeeg uit tot een lap en snijdt hier een kippetje uit. Plak het dierfiguur met wat melk vast op het deegdeksel. Bestrijk de ovenschotel met een beetje losgeklopt ei voor een mooi krokant korstje. Bak de schotel 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat hij goudbruin is.
- 400 Gr Kipfilet
- 50 Gr Boter
- 6 Bolletjes Gember (uit Een Potje)
- 1 Knoflookteentje
- 1 Pot Kersen Zonder Pit (350 G Uitgelekt Gewicht)
- 400 Ml Kerriesaus (zelfgemaakt Of Uit Een Pakje)
- 220 Ml Creme Fraiche
- 1 Pakje Bladerdeeg
- 2 El Paneermeel
- 50 Gr Geraspte Kaas
- 25 Ml Melk
- 1 Ei
- Zout En Peper Naar Smaak