Kipfilet In 'Westmalle Trappist'
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnij de kipfilets in mooie blokjes, schraap de wortelen en snij ze in schijfjes, haal de 'partjes' uit de sinaasappel, schil de appels, ontdoe ze van het klokhuis en snij ze in plakjes. Hak de sjalotten fijn. Smelt een klont boter, giet een scheutje olijfolie bij en bak de kippen brokken mooi aan, voeg sjalotten en wortelen toe, laat even meestoven en blus met het Trappisten bier, laat het aanbaksel loskomen en kruid flink met kurkuma, foelie en oregano. Laat het geheel even inkoken en giet bouillon toe tot alles onder staat, breng op smaak met peper en zout. Laat zonder deksel zo'n 15 minuten inkoken, voeg nu de appels en sinaasappel partjes toe en giet de room er over, dek af en laat 20 minuten rustig pruttelen, breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer, hier met Griekse pastarijst.
- 4 Mooie Kipfilets
- 500 Gr Wortelen
- 2 Appels
- 1 Dikke Sinaasappel
- 2 Sjalotjes
- Flesje Westmalle Trappist (33cl)
- 1 Liter Kippenbouillon
- 2 Dl Room
- Kruiden (kurkuma, Folie, Oregano)
- Boter En Olijfolie
- Peper En Zout