Kroepoek Met Groente-pindasalade
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMaak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Giet ze af in een vergiet, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken. Was en snijd de ijsbergsla in smalle reepjes. Was en halveer de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de ananas uitlekken. Bereid in een klein pannetje de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken en roer dan de ketjap erdoor. Meng de ananasstukjes met de ijsbergsla, de paprikareepjes, de sperziebonen en de taugé. Breek van de plakken kroepoek 4 stukken van ongeveer 20 cm, en verkruimel de rest van de kroepoek in kleine stukjes. Leg de grote stukken kroepoek ieder op een bord en verdeel hierover het groentemengsel. Schenk er wat satésaus op en verdeel de verkruimelde kroepoek over de saus. Serveer direct. Zet voor de liefhebbers Conimex Sambal, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel.
- 250 Gr Sperziebonen
- Halve Krop Ijsbergsla
- 1 Paprika, Geel
- 1 Paprika, Rood
- Kuipje Conimex Pinda Satésaus Javaans (mild)
- 4 El Conimex Ketjap Manis
- 1 Blikje Ananasstukjes (ca. 225 G)
- 100 Gr Taugé
- Conimex Kroepoek Naturel