Kung Pao Kip
Aantal personen: 2 » Keuken: Chinees » Geplaatst door: Carolien van Wessel » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeCombineer de sake of rijstwijn, sojasaus, sesamolie en opgeloste maizena in een kom en verdeel het in twee gelijke delen. Doe de helft van het mengsel in een glazen kom of bak en meng het met de kipstukken. Schep om. Dek schotel af en zet 30 min de koelkast.Doe het resterende sakemengsel in een braadpan en voeg de chilis, azijn en suiker toe. Roer goed door elkaar en voeg de lenteui, knoflook, water kastanjes en pinda's toe. Verhit de saus langzaam op matig vuur tot het gaat geuren. Haal ondertussen de kip uit de marinade en sauteer in een grote pan tot het gaar is (en er transparant vocht uitloopt). Als de saus begint te geuren voeg dan de kip er aan toe en laat samen zachtjes doorsudderen tot de saus ingedikt is.
- 1 Theelepel Rijstazijn
- 2 Theelepels Donkerbruine Basterdsuiker
- 4 Stuks Lenteuitjes, Gehakt
- 6 Teentjes Knoflook, Gehakt
- 1 Blik Water Kastanjes
- 100 Gram Pinda's
- 2 Eetlepels Droge Gemalen Chilis
- 500 Gram Kipfilets
- 2 Eetlepels Maizena, Opgelost In 2 Eetl Water
- 2 Eetlepels Sesamolie
- 2 Eetlepels Sojasaus
- 2 Eetlepels Sake