Lasagne Bolognese
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeMaak met een klontje boter, de bloem en wat melk een gladde bechamelsaus, smelt hierin de geraspte mozzarella en 1/3 van de Italiaanse mengeling. Kruid met verse peper uit de molen en wat zout en werk af met een snuifje nootmuskaat. Hou warm. Schep in een ovenschaal een laagje bolognese saus, leg hierop een éérste laag lasagne vellen, bestrijk deze met kaassaus en leg daarop een laag gekookte ham. Ga zo door tot de sauzen opgebruikt zijn en werk af met de rest van de Italiaanse mengeling. Plaats gedurende zo'n 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
- Lasagne Vellen (Barilla, Moeten Niet Voorkoken!)
- 1,5 Tot 2 L Bolognese Saus
- 6 Plakken Ontvette Gekookte Ham
- 150 Gr Geraspte Kaas, Italiaanse Mengeling
- 150 Gr Geraspte Mozzarella
- Halfvolle Melk
- 2 El Bloem
- Nootmuskaat
- Boter
- Peper En Zout