Macaroni Met 5 Kazen
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeKook de macaroni beetgaar en spoel onder koud stromend water, hou opzij. Maak een roux met de olie en de bloem. Bevochtig met de melk tot er een mooi gladde bechamelsaus ontstaat. Voeg de emmentaler toe en breng op smaak met nootmuskaat, citroensap en room. meng de macaroni door de saus en voeg de ham, roquefort, mozzarella en pére joseph (in kleine stukjes) toe. Schep in diepe borden of alles tezamen in ovenschaal en bestrooi met vers geraspte parmezaanse kaas. Zet zo'n 5 minuutjes onder de grill, werk af met een blaadje peterselie en snuifje paprika en serveer.
- 500 Gr Macaroni
- 30 Gr Olijfolie
- 50 Gr Bloem
- 1 Liter Melk
- 100 Gr Emmentaler
- Nootmuskaat
- Sap Van Halve Citroen
- 1 Dl Room
- 1 Dikke Plak Italiaanse Ham, In Dunne Reepjes
- 1 Bolletje Mozzarella
- 50 Gr Roquefort
- 50 Gr Pére Joseph
- 50 Gr Parmezaanse Kaas