Marrokaanse Couscous Met Lam En Groenten
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Mechiel Bischop » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeIn een diepe tajine olijf olie en zonnebloem olie doen daar het vlees inleggen. Daar doe je een flinke hoeveelheid ras el hanout overheen en dan doe je wat uien en tomaten erbij en dan zout en een glas water. Vuurtje aan en de tajine op het vuur zetten, moet lekker pruttelen. Ongeveer een uurtje. Maar je moet het gewoon een beetje in de gaten houden, dan doe je de wortel erbij, gevolgd door de doperwten, courgette en kikkererwten en rozijnen. Laat het lekker 2 uurtjes opstaan. Schep al het vlees en dan de groente op de couscous.
- 1 Kilo Lamsvlees
- 3 Uien
- 3 Tomaten
- 4 Wortelen
- 1 Courgette
- 500 Gram Doperwten
- 1/2 Pot Kikkererwten
- 1 Zakje Rozijnen
- 1 Blikje Tomatenpuree
- 1 Eetlepel Zout
- 3 Eetlepels Ras El Hanout