Gekruide Aubergine

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Anders

Gekruide Aubergine Bereidingwijze

Snij 1 aubergine in plakjes (niet te dun) en bak deze aan beide kanten bruin in een koekepan met wat olie. Leg vervolgens deze plakjes op een keukenpapiertje om het geheel een beetje te ontvetten. Doe 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode peper, 1 cm gember en 250 gram gepelde tomaten in een bakje en mix dit met een keukenmachine of staafmixer tot een massa. Bak dit mengsel in een hoge koekepan zo’n 5 minuten totdat het ingedikt is, voeg daarna de plakjes aubergine eraantoe. Laat dit 10 minuten aansudderen met een deksel op de pan. Voor de smaak kan je er nog verse koriander aan toe voegen en eet smakelijk.

Boodschappenlijstje
  • 1 Aubergine
  • 1 Ui
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Rode Peper
  • Gember
  • 250 Gram Gepelde Tomaat
  • Koriander
Probeer ook eens...