Paprikasoep Met Gegrilde Tonijn
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen
Bereidingwijze30min bereiden Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardappel, knoflook en paprikapoeder erdoor en bak alles 4-6 minuten op een lage stand. Schep de Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar. Snijd de tonijn intussen in plakjes van 1 cm dik, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een gloeiend hete grillpan in 1-2 minuten mooi bruin, ze hoeven niet gaar te zijn. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen (citroen)peper. Pureer de paprikasoep met een staafmixer tot hij mooi glad gebonden is en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in diepe borden en maak in het midden een stapeltje van tonijnplakjes en basilicumblaadjes.
- 3 Eetlepels Olijfolie
- 1 Kleine Ui, Gesnipperd
- 2 Rode Of Gele Paprika's, In Stukjes
- 200 Gram Kruimige Aardappel, In Blokjes
- 2 Knoflookteentje, Uitgeperst
- Halve Eetlepel Mild Paprikapoeder
- 1 Eetlepel Italiaanse Kruiden (vers Of Diepvries), Gehakt
- 1 Liter Courtbouillon Of Kruidenbouillon
- 250 Gram Tonijnsteak (ca. 100 Gram)
- 2 Takjes Verse Basilicum