Portugese Sardines
Aantal personen: 2 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMaak de sardientjes schoon, spoel onder ruim koud stromend water en dep vervolgens droog. De marinade: neem 2,5 dl witte wijn, doe er de gehakte knoflook en paprikapoeder bij en breng op smaak met peper en zout. Doe de sardienen in een diepe schaal en overgiet ze met de marinade, laat zo'n 2 uur staan in de koelkast. Haal de sardientjes uit de marinade en leg ze in een vuurvaste schaal, strooi met maïsbloem en giet wat van de marinade over. Plaats in een voorverwarmde oven van 225° gedurende 20 minuten, draai na 10 minuten de visjes om. Serveer op kleine schaaltjes, giet wat van het bakvocht over en werk af met vers gehakte peterselie.
- 12 Verse Sardienen
- 2.5 Dl Droge Witte Wijn
- 3 Teentjes Knoflook
- 1 El Paprikapoeder
- Maïsbloem
- Vers Gehakte Peterselie
- Zwarte Peper En Wat Grof Zeezout