Minipizza's

Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Minipizza's Bereidingwijze

Duurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Vermeng de gist met de suiker, 1 eetlepel bloem en de helft van het water. Laat 15 minuten rusten op kamertemperatuur. 2. Zeef de rest van de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Strooi het zout langs de rand. Schenk het gistmengsel in het kuiltje. Vermeng met de bloem. 3. Schenk er de rest van het water bij en kneed tot een elastisch deeg. Het mag niet aan de rand van de kom plakken (voeg eventueel wat meer water of bloem toe). Laat ongeveer 2 uur afgedekt rijzen op kamertemperatuur. 4. Fruit de ui glazig in een likje olijfolie. Doe er de knoflook, de tomatenpuree en de kruiden bij. Laat 10 minuten sudderen. Kruid naar smaak bij met peper en zout. 5. Maak balletjes van het deeg ter grootte van een flinke knikker. Rol ze zo dun mogelijk uit. Bestrijk ze met tomatenpuree. Beleg met plakjes mozzarella, kwartjes artisjok of gehalveerde kerstomaatjes. 6. Bak de pizzaatjes 3 tot 4 minuten in een op 250° C voorverwarmde oven.

Boodschappenlijstje
  • Voor Het Deeg:
  • 400 Gram Bloem
  • 2 Dl Water
  • 1,5 Eetlepel Olijfolie
  • 1 Theelepel Zout
  • 1 Theelepel Suiker
  • 12 Gram Verse Gist
  • Voor De Tomatensaus:
  • 2,5 Dl Vloeibare Tomatenpuree
  • 1 Ui, Gesnipperd
  • 1 Teentje Knoflook, Gehakt
  • Olijfolie
  • 2 Blaadjes Laurier
  • 1 Takje Tijm
  • En Verder:
  • 1 Bolletje Mozarella
Probeer ook eens...