Piepkuiken & Trappist

Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Piepkuiken & Trappist   Bereidingwijze

Snijd de filets en de boutjes los van het karkas, zodat U twee keer een halve filet met daaraan een boutje hebt. Het overgebleven karkas en de vleugeltjes hou je apart. Smelt een klont boter en bak hierin de karkassen en vleugels mooi bruin aan op matig vuur. Voeg de verse kruiden toe en blus met de gevogeltefond. Laat tot 1/3 inkoken. Giet er nu het bier over en laat nu tot de helft inkoken, zeef de saus en hou opzij. Kruid de kuikens flink met peper en wat zout en bak ze mooi aan in boter, blus de pan met een weinig saus en laat onder deksel verder garen. Neem de kuikens uit de pan en giet de rest van de overgebleven saus ook in de pan, laat inkoken en breng op smaak met peper en zout. Serveer op warme grote borden en overgiet met de saus. Lekker met gestoofde savooikool, spekblokjes en gegrilde aardappeltjes.

Boodschappenlijstje
  • 2 Piepkuikens
  • Takje Tijm & Rozemarijn, 1 Laurierblad, 2 Blaadjes Salie
  • Sjalotje
  • 2 Dl Gevogelte Fond
  • 1 Flesje Chimay Blauw 33 Cl
  • Boter
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...