Pittige Soep Met Amandelen, Sperziebonen En Kip.

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Soepen

Pittige Soep Met Amandelen, Sperziebonen En Kip. Bereidingwijze

Maak bouillon van de bouillonblokjes, leg de stukjes kip erin en kook deze gaar in ongeveer een 10/15 min.En haal de kip zodra het gaar is uit de pan. Maal de amandelen mbv een keukenmachine fijn (of gebruik amandelpasta). Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de gepelde ui. Bak de gesnipperde ui in de olie in een soeppan glazig. Voeg de bouillon en sperziebonen toe. Kook de sperziebonen in de bouillon in circa 7 minuten beetgaar. Roer de fijngemalen amandelen (of de amandelpasta), de uitgeperste tenen knoflook, het gemberpoeder en de sambal oelek door de bouillon. Voeg de kip toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Blanke Ongezouten Amandelen
  • 100 Gram Sperziebonen
  • 1 Ui
  • 2 El Olie
  • 3/4 Liter Boullion
  • 2 Tenen Knoflook
  • 1 Theelepel Gemberpoeder
  • 2 Theelepels Sambal Oelek
  • Zout
  • 200 Gram Kip
Probeer ook eens...