Rijstevlaai

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak

Rijstevlaai Bereidingwijze

1. Doe in een grote kom de bloem, de gist, de suiker en de melk en meng het geheel goed door elkaar. Voeg als laatste de boter toe, maar zorg wel dat deze goed zacht is. 2. Kneed het deeg nog eens goed door en leg het in een schaal. Dek vervolgens de schaal af en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen. 3. Verwarm de oven voor op 225 graden. 4. Haal het deeg uit de kom en sla het plat zodat alle lucht er uit is. Rol het vervolgens goed uit en leg het in de ingevette vlaaiplaat. 5. Splits de eieren, voeg het eigeel bij de pap en klop het eiwit stijf met basterdsuiker. Meng daarna alles door elkaar. 6. Giet het mengsel in de vlaaivorm en zet de vlaaivorm in de oven en bak hem in 20 tot 25 minuten klaar.

Boodschappenlijstje
  • Ingredienten Voor De Bodem:
  • 300 Gram Bloem
  • 20 Gram Gist
  • 20 Gram Suiker
  • 2.5 Dl Melk
  • 150 Gram Boter
  • Ingredienten Voor De Vulling:
  • 1 Liter Rijstepap
  • 3 Eieren
Probeer ook eens...