Rijstschotel Met Saté

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Niek Haagstee » Type: Meer van het type: Rijst

Rijstschotel Met Saté Bereidingwijze

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Vlees in blokjes snijden. Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap. Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren. Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden. Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden. In wok rest van olie verhitten. Groente ca. 3 minuten roerbakken. Vlees aan stokjes rijgen. Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken. Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente. Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken. Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst over vier borden verdelen. Serveren met gebakken saté en satésaus.

Boodschappenlijstje
  • 300 G Snelkookrijst
  • 1 Schaal Schouderkarbonade
  • 1 Zakje Mix Voor Satémarinade
  • 6 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 Eetlepel Ketjap
  • 1 Nasi/bamipakket
  • 1 Blikje Bamboespruiten
  • 1 Bakje Javaanse Pinda-satésaus
Probeer ook eens...