Rijstschotel Met Saté
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Niek Haagstee » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeRijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Vlees in blokjes snijden. Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap. Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren. Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden. Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden. In wok rest van olie verhitten. Groente ca. 3 minuten roerbakken. Vlees aan stokjes rijgen. Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken. Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente. Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken. Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst over vier borden verdelen. Serveren met gebakken saté en satésaus.
- 300 G Snelkookrijst
- 1 Schaal Schouderkarbonade
- 1 Zakje Mix Voor Satémarinade
- 6 Eetlepels Zonnebloemolie
- 1 Eetlepel Ketjap
- 1 Nasi/bamipakket
- 1 Blikje Bamboespruiten
- 1 Bakje Javaanse Pinda-satésaus